Een rijker leven, hoe krijg je dat?

Mensen praten niet zo snel over geld en financiën. En dat is eigenlijk wel vreemd. Zeker als je bedenkt dat geld er mede voor zorgt dat je meer plezier en rust ervaart. Als jij je financiële zaken goed op orde hebt, dan wordt het leven aangenamer. Zo simpel is het. Geld draagt bij aan een positiefgevoel. Niet alleen omdat het prettig is om zonder geldzorgen te leven, maar vooral omdat je kunt doen wat je écht wilt. Geniet van het geld dat je verdient en bespaart en ga na hoe jij financiële zaken optimaal kunt regelen. Het kost je wellicht tijd, maar uiteindelijk is het gewoon een kwestie van doen. En het resultaat is ernaar!

De tips in dit blog helpen jou je financiële zaken verder op orde te krijgen en te besparen. Daarna is het aan jou om een verbeterplan op te stellen en te ontdekken hoe jij het inkomen kan genereren wat bij je past. Dat is niet moeilijk, wel leuk! En weet dat getallen en cijfers je geen kopzorgen maar vrijheid en rust bieden. Ervaar het zelf. Het levert je heel wat op.

Tip 1: erken de waarde van geld.

Geld is belangrijk. Je hebt het nodig als ruilmiddel voor ontelbare zaken die jouw leven comfortabel en fijn maken. Stel daarom jouw mening over financiën waar nodig bij. Heb plezier in het omgaan met geld, loop niet weg voor de verantwoordelijkheid en durf daadwerkelijk je financiële zaken op orde te krijgen. Zelf doe ik dat ook. Zo check ik bijvoorbeeld iedere dag mijn bankrekening en houd ik een overzicht bij zodat ik zicht heb op mijn uitgaven en inkomsten. Erken het belang van geld, maar ga er niet te krampachtig mee om. Een speelse houding maakt het juist gemakkelijker je financiële zaken aan te pakken. Onthoud dat geld verdienen en besparen bijdraagt aan jouw eigenwaarde, stress vermindert en jou in staat stelt het leven te leiden wat je daadwerkelijk wilt. Daar lijkt me niets mis mee, toch?

Tip 2: stel een financieel plan op.

Hierin bepaal je hoe je van A naar B gaat gekoppeld aan een tijdslimiet. Bijvoorbeeld: binnen 5 jaar bereik ik X. In Excel kun je een overzicht maken van je inkomsten, uitgaven en spaardoelen. Daarna maak je een actieplan waarin je omschrijft hoe jij je financiële doelen gaat behalen. Wat ga je doen en wat ga je laten? Maak een plan, blijf concreet en omschrijf je actiepunten per dag, week, maand en jaar. Evalueer je plan en stel bij waar nodig. Start direct en schrijf op welke stap jij vandaag nog kunt zetten om geld te besparen.

Tip 3: investeer in jezelf.

Je kunt beter in jezelf investeren dan in spullen. Je neemt jezelf tenslotte altijd mee. Met name op vlakken waarvan jij zelf minder kennis hebt dan anderen. Bijvoorbeeld op financieel vlak. Vraag hulp aan mensen die jou kunnen ondersteunen bij het besparen en het geven van inzicht. Door hierin te investeren gun jij jezelf meer tijd, plezier, ontspanning én geld. Want als iemand kan zien waar mogelijke winst te behalen valt dan is het wel een businesscoach. Mocht ik hierin iets voor je kunnen betekenen, mail gerust. Ik help je graag.

Tip 4: Breng tijd door in de natuur.

Het kost geen geld en heeft ontzettend veel voordelen. Je krijgt extra energie, je doet inspiratie op, je komt tot rust, kunt alle informatie van alle dag verwerken én je laadt jezelf op. De natuur brengt je dichter bij jezelf. En dat is gratis en voor niets. De natuur is rijk van zichzelf, net als jij. Je hoeft het alleen maar te ervaren. Met de weersvoorspellingen voor komend weekend in het vooruitzicht zou ik zeggen: ga er op uit en breng een dag door in de natuur. Alleen of met je gezin. Je gaat ervaren wat een heerlijke dag in de buitenlucht met je doet.

Tip 5: Pas op dat je niet te veel geld uitgeeft.

Ga bij jezelf na of je nou écht die ene broek of paar schoenen nodig hebt. Zorg dat je alleen investeert in dingen en ervaringen die de moeite waard zijn en waar je blij van wordt. Je mag jezelf heus wel een nieuwe jas gunnen, maar zeg nou eerlijk: waren die truitjes in de uitverkoop echt zo leuk? Bespaar op je uitgaven, geef niet meer uit dan je hebt en houdt bij wat je verdient en uitgeeft.

Tip 6 t/m 16.. worden snel aangevuld!

Dus houd dit blog regelmatig in de gaten totdat alle 16 tips er staan.

Deel dit bericht!