Stap uit je comfortzone

Blog oktober 1

In deze blog meer over de kracht van kwetsbaarheid, mijn eigen onzekerheden en alles over het fenomeen uit je comfortzone stappen. Om te groeien als mens en ondernemer en om je zelfvertrouwen een boost te geven. Goed nieuws, ik kan je daarbij helpen. Lees dus snel verder!

De kracht van kwetsbaarheid
Dat ondernemen naast veel positiviteit ook keerpunten met zich meebrengt ontdekte ik in de afgelopen tijd. Ik won als businesscoach meerdere prijzen. Iets waar ik hard voor werkte en ontzettend trots op ben. Maar tegelijkertijd kwam ik erachter dat het winnen van diverse prijzen als gevolg had dat mensen steeds hogere verwachtingen van mij kregen. ‘‘Fijke die kan alles en die doet alles’’. Dat klopt ook, ik wil het graag goed doen en pak alles met beide handen aan maar mensen vergeten dat ook ik weleens onzeker ben. Dit heeft mij doen besluiten om mensen via social media een kijkje in mijn leven te geven. Ik zet mijn trots aan de kant en deel mijn onzekerheden. Nu hoor ik je denken: ‘‘Waarom doe je dat?’’. Bij het stappen uit je comfortzone is het van belang om dingen te doen die je wel graag wilt maar spannend vindt. Zo groei je als mens en dat geeft vertrouwen.

Onzekerheden: snel wegwezen!
Uit je comfortzone stappen brengt spanningen met zich mee. Ondanks dat, is het ontzettend waardevol. Door dingen te doen die je in het doorsnee leven niet doet, gaat je hart sneller kloppen en je bloed sneller stromen. Ook ervaar je vaker een adrenaline kick. Door comfortabel te worden met het oncomfortabele, durf je steeds meer aan en groeit jouw dosis zelfvertrouwen. En daar kan je als ondernemer nooit genoeg van hebben.