Wat je van Gordon kunt leren

Hoe zou de wereld eruit zien als we oordeelvrij zouden leven? Zonder oordeel in het leven staan levert meer geluk en succes op want het maak je een prettiger mens in de omgang. En zeg nou zelf, iedereen wil liever met prettige, energieke mensen omgaan dan met negatievelingen. Oordeelvrij leven klinkt simpel, maar in de praktijk kan dat best weleens lastig zijn. Onbewust hebben we nou eenmaal snel een mening over anderen. In dit blog geef ik je daarom handvaten om oordeelvrij te leven en om met oordelen van anderen om te gaan.

Oordelen van anderen. Het ene oor in, het andere oor uit!
We oordelen en beoordelen erop los. Een oordeel vellen over andermans leven, iets zeggen over iemands handelen en wandelen, iemand beoordelen op zijn/haar uiterlijk. Het gebeurt dag in dag uit. Het overkwam mij ook toen ik 16 was. Ik had in een kringloopwinkel laarzen gekocht met hoge hakken. Niemand in die tijd had laarzen met hakken, ik wel en ik was er maar al te trots op. Totdat ik in de klas zat en geroezemoes om mij heen hoorden: 'haha... die schoenen van haar' klonk het. Ik trok mij hier niets van aan en ik raad jou dit als ondernemer ook aan te doen. Want ook met het runnen van je business en het bereiken van succes gaan oordelen van anderen gepaard. Blijf altijd je eigen koers volgen, los van de meningen van anderen. Zo doe ik dat ook en het levert mij het meeste geluk, plezier en succes op!

Noteer en leer
Prioriteiten stellen en focussen op dingen die jij belangrijk vindt vormen de sleutel tot succes. Noteer daarom je prioriteiten en omschrijf jouw ideale klant. Toets je taken en nieuw binnenkomende klantaanvragen hierop. Zo waak je ervoor dat je jouw tijd waardevol benut én dat je alleen mensen helpt die passen bij jou. Wat vind jij belangrijk? En wie wil jij helpen?

Hoe kan je oordeelvrij leven?
Het begint allemaal bij de keuze. Oordeelvrij leven is een kwestie van kiezen. Je kiest ervoor of niet. Heb je eenmaal besloten dat jij jezelf wilt bevrijden van het stemmetje in je hoofd dat constant oordelen veelt dan kan het helpen om bij bepaalde gedachten tegen jezelf te zeggen 'interessant, interessant dat ik dit denkt, interessant dat iemand dit doet. En daar blijft het dan ook bij. Je laat je oordeel los en (be)oordeelt niet.

Neem nu bijvoorbeeld Gordon. Iedereen heeft wel een mening over zijn boek en over wie hij als persoon is. Maar wie is hij nu echt? Overal waar ik ga of sta kom ik zijn boek tegen. Ondanks alle kritiek die hij over zich heen krijgt, mag ik deze man. Iets in mij zegt dat hij het goed bedoeld. Los van alle meningen van anderen heeft hij mij aan zijn kant. Ik zou dan ook graag iets tegen hem willen zeggen:

Lieve Gordon,

Kon ik maar even bij je zijn. ;) Ik zou je namelijk zo graag willen helpen om al je 'rollen' en je gedachtegoed naast je neer te leggen zodat je (nog) meer levensgeluk ervaart. Ik zou graag willen dat je keuzes maakt vanuit je intuïtie, daadkracht en je hart, want dat klopt altijd. Mocht je dit lezen, weet dan dat je altijd bij mij aan kunt kloppen. Ik help en coach je graag en geef je een sessie cadeau. Waarom? Omdat ik ervan overtuigd ben dat jij nog meer jezelf mag zijn, zowel in je liefdesleven als op je werk en ik zeker weet dat jij hierdoor veel meer geluk en plezier ervaart. Neem rust en geef jezelf de tijd.

Hoe kan ik jou helpen?
Wil jij leren om zonder oordeel door het leven te gaan? Om door te gaan met je business, koers te varen zoals jij die uitgestippeld hebt en de oordelen van anderen links te laten liggen? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Als businesscoach help ik jou in het zetten van de volgende stappen in je business. Zoals jij dat wilt, zondere oordelen van anderen! Bekijk de video van de FOTY Awards voor meer informatie over mijn werkwijze. 1 jaar geleden werd ik namelijk uit 10.000 ondernemers gekozen door het Nederlandse publiek als eerste vrouwelijke ondernemer van het jaar. Ik was toen net begonnen als businesscoach en lifestylecoach. Als genomineerde werd onderstaande video van mij gemaakt. Overtuigd over mijn meerwaarde? Mail mij dan jouw motivatie toe en ontvang een gratis Skype sessie van 20 minuten waarin we samen bekijken of ik jouw bedrijf verder kan helpen in de te zetten stappen en ik jou mijn nieuwe traject toelicht.

Fijne week.

Veel liefs,
Fijke Willemse