100%jezelf, hoe doe je dat?

'Wees jezelf er zijn al genoeg anderen', met deze uitspraak wordt je vandaag de dag doodgegooid. Het komt dagelijks voorbij op onze tijdlijn op social media, maar ook tijdens coachingsessies en trainingen is 'ben jezelf dan komt het goed' een vaak terugkerend advies. Steeds meer ondernemers hebben 100% jezelf zijn dan ook hoog in het vaandel staan maar lopen hierbij tegen een aantal heikelpunten aan. In dit blog geef ik advies over de wijze waarop jij als ondernemer 100% jezelf kunt zijn, wat de voordelen hiervan zijn en hoe ik jou hierbij kan helpen.

Waarom is 'jezelf zijn' belangrijk?
Niemand wil zich anders voordoen dan hij/zij is, al is dat soms wél lastig. Als mens krijgen we te maken met kuddegedrag, jaloezie, elkaar na willen streven en de invloed van een winnend team of peergroup. Ze zeggen ook niet voor niets: waar je mee omgaat wordt je mee besmet. Toch is het van groot belang om jezelf te blijven en authentiek te zijn. Doordat jij je niet anders voordoet dan je bent ervaar je meer geluk in het leven. Bovendien komt je boodschap beter binnen bij de doelgroep, waardoor je meer mensen raakt, inspireert en motiveert. Goed voor jezelf, anderen én de business dus!

100% jezelf zijn, hoe doe je dat?
1) Vraag jezelf af of je er blij van wordt of niet? Denk hierbij ook na over de toekomst.
2) Vertrouw te allen tijde op je eigen intuïtie en volg deze.
3) Durf te zeggen wat je daadwerkelijk vindt zonder een oordeel te vellen.
4) Onthoud dat het níet belangrijk is wat een ander van je vindt.
5) Heb vertrouwen in jezelf. Remember: niets is gek, gek is juist leuk.
6) Durf boven het maaiveld uit te steken.
7) Ga vaker de wijde natuur in, het werkt krachtig.

Fijke Willemse op pad als scout
Deze zomer ga ik op pad om high level ondernemers en entertainers te scouten. Observeren is mijn zesde zintuig. Vanwege een strenge juf op de basisschool en doordat mijn ouders gingen scheiden toen ik nog klein was hield ik van jongs af aan mijn omgeving al nauwlettend in de gaten. Ik was er als kind dan ook al goed in om dwars door iemand heen te kijken en te zien wat iemands ware aard is of waar er potentie zit. Als scout zie ik in een fractie van een seconde of iemand een rol of houding aanneemt of volkomen zichzelf is. Op basis van mijn observatie koppel ik mijn waarnemingen terug aan gevestigde ondernermers en entertainers die al op het podium staan of een rol hebben in de media. Dit doe ik om er vervolgens samen aan te werken om nóg meer jezelf te zijn en niet vanuit een rol of aangeleerd gedrag te handelen, maar vanuit wie je écht bent.

Wil jij deze zomer gescout worden?
Ben jij benieuwd of jij het in je hebt om als entertainer op het podium nog meer jezelf te zijn? Of wil jij jouw onderneming nog meer laten draaien in lijn met wie jij daadwerkelijk bent? Laat mij je scouten. Samen bekijken we waar er 'winst' te behalen valt om meer bedrijfsgeluk en levensgeluk te ervaren. Als jij jezelf durft te zijn levert dat vaak nieuwe kansen, meer plezier, meer geluk en last but not least meer geld op. Dat gun ik jou ook! Stuur een e-mail en meld je aan. Van alle aanmeldingen maak ik een selectie van ondernemers en entertainers die ik daadwerkelijk scout en verder op weg help.

Voor nu wens ik je een fijne week en wie weet zien we elkaar deze zomer als ik jou observeer om 100% jezelf te zijn. Dat willen we toch allemaal?!

Veel liefs,
Fijke Willemse | Businesscoach